HomeIzdvojenoMagla i niska oblačnost smanjuju vidljivost preko planinski prevoja, oprez zbog odrona

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost preko planinski prevoja, oprez zbog odrona

Magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama preko planinski prevoja, izdvaju se putevi Posušje- Tomislavgrad, Kupres- Bugojno, Drvar- Bosanski Petrovac, i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen).

Usljed porasta temperature učestali su odroni, izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Mostar-Polog, Žitomislići-Doljani i Sarajevo-Foča. 

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI