HomeIzdvojeno"Merhamet" i Rijaset IZ BiH obezbijedili još 360 tona brašna za ugroženo...

“Merhamet” i Rijaset IZ BiH obezbijedili još 360 tona brašna za ugroženo stanovništvo u Gazi

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obezbijedili su još 360 tona brašna za ugroženo stanovništvo Gaze, koje će na to područje biti transportovano u 14 šlepera.

Prikupili pomoć

Prvi konvoj od osam kamiona, sa 192 tone brašna, sinoć je iz Egipta krenuo prema Gazi, a preostalih šest kamiona na to područje će stići odmah iza Ramazanskog bajrama.

Ispraćaju konvoja za Gazu, u distributivnom centru nadomak Kaira, prisustvovali su prredsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac i rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZBiH Ibrahim Malanović.

– Zahvaljujem se Rijasetu Islamske zajednice u BiH i reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, Mešihatu IZ u Srbiji i muftiji Mevludu ef. Dudiću. Zahvalni smo i bh. privrednicima Rusmiru Hrviću, Senadu Džambiću i Amelu Hadžiavdiću, koji su donirali sredstva za dva šlepera brašna za Gazu, jedan u prošlom i jedan u ovom konvoju. Hvala i građanima Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u ovoj akciji i prikupili pomoć za narod Gaze – kazao je predsjednik „Merhameta“ Kenan Vrbanjac.

Ranije su Rijaset i Islamska zajednica u BiH uputili stanovništvu Gaze konvoj od pet šlepera sa 100 tona brašna, tako da su ugroženom palestinskom narodu do sada obezbijedili 460 tona ove prehrambene namirnice.

Priprema obroka

Pored toga, od početka aresije za Gazu, „Merhamet“ i Islamska zajednica u BiH, u saradni sa turskom partnersklom organizacijom IHH, svakodnevno pripremaju obroke za stanovništvo Gaze, a tokom cijelog ramazana i iftare.

Kenan Vrbanjac i Ibrahim Malanović naglasili su da će „Merhamet“ i Islamska zajednica u BiH nastaviti pomagati ugroženo stanovništvo Gaze i zahvalili se građanima Bosne i Hercegovine koji su i ovog puta pokazali solidarnost i empatiju prema ljudima u nevolji. 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI