HomeIzdvojenoMinistarstvo obrazovanja TK objavilo Konkurs za dodjelu stipendija nadarenim redovnim studentima

Ministarstvo obrazovanja TK objavilo Konkurs za dodjelu stipendija nadarenim redovnim studentima

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona raspisalo je Konkurs za dodjelu stipendija nadarenim redovnim studentima javne visokoškolske ustanove koja djelatnost
visokog obrazovanja obavlja na području Tuzlanskog kantona, prvog i integrisanog prvog i drugog ciklusa studija, u akademskoj 2023/2024. godini.

Ukupna visina stipendije za akademsku 2023/2024. godinu iznosi 1.500 KM, a način isplate stipendije će se regulisati odredbama ugovora iz tačke VI ovog
konkursa.

Pravo na stipendiju po ovoj odluci može se odobriti za ukupno 180 kandidata i to:
a) 165 stipendija posebno nadarenim redovnim studenatima Univerziteta;
b) 15 stipendija posebno nadarenim redovnim studenatima Univerziteta, koji se nalaze u statusu
povratnika.

Konkurs ostaje otvoren 10 dana od dana objavljivanja na internet stranici Ministarstva, odnosno od 17.10.2023. godine zaključno sa 27.10.2023. godine.

Prijave na Konkurs sa potrebnom dokumentacijom šalju se putem pošte preporučeno ili lično na adresu Centralne pisarnice kantonalnih organa uprave – ulica Fra Grge Martića 8, 75000 Tuzla, sa naznakom „Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija nadarenim redovnim studentima javne visokoškolske ustanove koja djelatnost visokog obrazovanja obavlja na na području Tuzlanskog kantona, prvog i integrisanog prvog i drugog ciklusa studija, u akademskoj 2023/2024. godini.

Ostale informacije o Konkursu pogledajte OVDJE.

www.rtvslon.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI