HomeIzdvojenoMladi atletičar Nikola Pavljašević iz Tuzle obara rekorde

Mladi atletičar Nikola Pavljašević iz Tuzle obara rekorde

Grupu mladih i veoma perspektivnih atletičara tuzlanske Slobode Tehnograd predvodi Nikola Pavljašević.U januaru mjesecu zajedno sa svojim kolegama je učestvovao na mitingu u Beogradu,pod nazivom „Otvoreno prvenstvo Beograda“ za juniore,a Nikola je u utrci na 1500 metara ostvario izvanredan rezultat.Postavio je najbolji rezultat svih vremena BiH u svojoj kategoriji, a ovu dionicu je istrčao u vremenu 4,28,68.

Nikola je s ovim rezultatom najavio uspješnu godinu i nema sumnje da je jedan od glavnih aduta Slobode Tehnograd u mlađim kategorijama.Svakako da će osvojeno prvo mjesto na mitingu i obaranje državnog rekorda za Nikolu biti veliki poticaj i podstrek za nastavak sezone,u kojoj se očekivanja velika.

Što se tiče Nikolinog sportskog života i karijere, za ovog mladog Tuzlaka se može reći da je krajnje svestran.Uporedo sa atletikom trenira i tenis,a krasi ga vrlo energična i ofanzivna igra .Nikola u tenisu koristi lijevu ruku i u svijetu bijelog sporta je također prepoznat kao veliki potencijal. I sam kaže da mu nije teško ići paralelno na atletiku i tenis, jer mu oba sporta pričinjavaju veliko zadovoljstvo.
I u tenisu je Nikola ostvario dosta zapaženih rezultata,posebno na državnim prvenstvima,a veliku podršku Nikoli pružaju roditelji-Barbara i Zoran,sa kojim Nikola u teniskom balonu i u zimskim danima sparinguje i podiže formu za nadolazeće izazove.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI