HomeIzdvojenoMUP RS-a priveo povratnika Mirsada Omerovića u Srebrenici: Negodovao povodom koncerta 11....

MUP RS-a priveo povratnika Mirsada Omerovića u Srebrenici: Negodovao povodom koncerta 11. jula

Adisa Omerović iz Srebrenice objavila je kako su njenog supruga Mirsada priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska zbog negodovanja koje je izrazio povodom koncerta koji je održan ispred crkve u centru Srebrenice na 28. godišnjicu genocida, javlja Anadolu.

“Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime, moj suprug je večeras priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i, do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava”, objavila je Srebreničanka Adisa Omerović. Ona je navela da je jedan od portala na najgnusniji način doveo u kontekst njenog supruga i da zato naslućuje da je povod privođenja negodovanje koje su izrazili povodom sramnog koncerta ispred crkve.

“Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživio logor u Šljivovici u kojem je proveo osam mjeseci i deset dana, preživjet ćemo i ovo – ako Allah da”, navela je Adisa.
Nešto ranije na Facebook stranici “Despotovina”, čiji članovi negiraju genocid, su naveli da je “SPC u Srebrenici na udaru ekstremista” te da je Mirsad Omerović javnosti Bratunca i Srebrenice poznat odranije, kada je “ometao liturgiju na temeljima hrama Sv. Sisoja u Potočarima, puštajući glasnu islamsku muziku”.
U Srebrenici je 11. jula navečer, samo nekoliko sati nakon što je završen ukop 30 identificiranih žrtava genocida, održan koncert u sklopu manifestacije “Petrovdanski dani Srebrenice 2023.” tokom kojeg su puštane nacionalističke pjesme koje su duboko uznemirile Srebreničane.


tuzlanski/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI