HomeIzdvojenoMuškarac i žena iz BiH u Splitu pljačkali turiste, ukrali 12.000 eura

Muškarac i žena iz BiH u Splitu pljačkali turiste, ukrali 12.000 eura

Policijski službenici Prve policijske stanice Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 26-godišnjakinjom, oboje državljani Bosne i Hercegovine za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili veći broj krađa na području Splita.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tokom aprila, maja i juna, u centru Splita na štetu stranih državljana samostalno i zajednički počinili čak 27 krađa, saopćili su u petak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.   

Kako se navodi, na području najužeg centra grada iz torbi i ruksaka oštećenih osoba krali su novčanike s novcem, te druge vrijedne predmete.

Muškarac i žena su hodajući centrom grada, pretvarajući se da su turisti, koristili gužvu i nepažnju oštećenih kako bi iz torbi, a posebno ruksaka koje su oštećeni nosili na leđima, ukrali novčanike i druge dragocjenosti, kažu iz policije.
 
Materijalna šteta koja je ostvarena opisanim kaznenim djelima cijeni se na oko 12 hiljada eura. Kod 23-godišnjaka je pronađen i oduzet jedan dio ukradenog novca.
 
Nakon dovršenog istraživanja 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv 26-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu, stoji u izvještaju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI