HomeSportMuzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do...

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija danas je na konferenciji za medije u Sarajevu sumirala svoju najbolju sezonu u Svjetskom kupu u karijeri.

Muzaferija u protekloj sezoni nastupila na završnici Svjetskog kupa u disciplinama superveleslalom i spust.

– Zahvalna sam na velikoj podršci koju sam imala tokom cijele sezone i ponosna što mogu da ostvarujem ove rezultate za svoju državu. Mislim da sam dokazala sam da je moguće ostvariti rezultat u zimskim sportovima i kada dolazimo iz zemlje koja nema uređen sistem, poput BiH. Nadam se da će se to promijeniti – rekla je Muzaferija.

Kazala je da sezona nije krenula onako kako je željela, te da je za cilj imala plasman među najboljih 30 skijašica u jednoj od disciplina, a na kraju je sezonu okočala na 23. mjestu u superveleslalomu i 24. u spustu.

– Naš cilj je početkom sezone izgledao dosta daleko, a na kraju smo dobili predstavnika u finalu Svjetskog kupa i veoma sam ponosna na svoje rezultate. Takav rezultat je velika stvar i za zemlje sa uređenim sistemom, a kamoli za BiH koja nikada nije imala takmičara u Svjetskom kupu – navela je bh. skijašica.

Dodala je da vjeruje da u narednoj sezoni može ostvariti još bolje rezultate.

– Skijanje i brzina su tu. Uspjela sam u ovoj sezoni u nekoliko prolaza imati najbolje vrijeme i smatram da je samo pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja – zaključila je Muzaferija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI