HomeVremenska prognoza Narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra

 Narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra

Na području Hercegovine, Krajine, centralne, sjeverozapadne i jugozapadne Bosne zbog jakih udara vjetra na snazi je narandžasti meteoalarm, a na sjeveroistoku Bosne žuti meteoalarm.

Tako se na području trebinjske regije prognoziraju udari južnog vjetra brzine od 50 do 80 kilometara na sat praćenog kišom koje se očekuje između 30 i 50 milimetara po metru kvadratnom.

Istovremeno na području livanjske i mostarske regije očekuju udari vjetra između 40 i 70 kilometara na sat, uz kišu koja će biti oko 40 milimetara po metru kvadratnom zbog čega je na snazi narandžasti meteoalarm.

Vjetar koji će puhati brzinom između 40 i 70 kilometara na sat prognozira se i na području sarajevske, banjalučke i fočanske regije, doke se na području prijedorske i višegradske regije očekuju udari južnog vjetra brzine između 40 i 60 kilometara na sat.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Istovremeno na području tuzlanske regije očekuje se vjetar brzine oko 40 kilometara na sat zbog čega je na tom dijelu Bosne na snazi žuti meteoalarm.

tip.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI