HomeTop 7Nerminu strina donirala dio jetre: Djevojčicama dala priliku da i dalje uživaju...

Nerminu strina donirala dio jetre: Djevojčicama dala priliku da i dalje uživaju u očevom zagrljaju

Bolest je jedno od najvećih iskupenja koje čovjek može imati u životu. Sa takvim iskušenjem suočila se i porodica Hajdukoviću iz Visokog. Otac dvije maloljetne djevojčice imao je cirozu jetre koja je uzrokovala poremećenu funkciju mozga. Bila je potrebna transplatacija jetre, a u tome je važnu ulogu odigrala strina.

Pošto je kod moga muža uznapredovala bolest i trebao je hitno na transplataciju mi smo tražili donora. Njegova strina se javila da bi ona bila ako bude kompatibilan donor, došli smo ovdje u Istanbul prvo na ispitivanje, kada se ustanovilo da može biti izvršena je transplatacija.” kazala je za NEON Televiziju Nerminova supruga Alisa.

Strina je otpuštena iz bolnice, a Nermin je još uvijek u istoj jer je bilo komplikacija nakon operacije. Sada je bolje, hvala Bogu, kaže njegova supruga.

Alisa dodaje da su mnogo zahvalni strini što se odlučila na ovaj human gest koji život znači.

“Ima ljudi koji su u stanju pomoći bez ikakve naknade.” kaže naša sagovornica.

Nažalost, za Nermina i njegovu porodicu borba još traje. Ovog puta i ona finasijska. Nerminu je ovo bila treća transplatacija.

Dug prema klinici za urađenu transplantaciju iznosi 38.000 eura, a prethodna dva pokušaja transplantacije finansirao je ZZO.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17007, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Osim poziva na broj 17007 novčane donacije su moguće i putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE

PayPal: [email protected] (Nermin Hajduković)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI