HomeIzdvojenoNizozemski pustolov nakon posjete BiH: To je najbolje čuvana tajna Evrope, govorili...

Nizozemski pustolov nakon posjete BiH: To je najbolje čuvana tajna Evrope, govorili su mi da je opasno

Nizozemski travel bloger Luke Patrick Hoogmoed posjetio je Bosnu i Hercegovinu i podijelio svoje utiske, nakon što su ga mnogi upozoravali da bude oprezan prilikom posjete.

Podijelivši reel s natpisom “Ja u Bosni i Hercegovini nakon što su me svi upozoravali koliko je opasno” gdje govori: “Da li bih se trebao preseliti ovdje?”, pobrojao je utiske nakon što je treći put posjetio Bosnu i Hercegovinu.

“Toliko ljudi mi je reklo da budem oprezan kada idem u Bosnu (i druge balkanske zemlje)”, naveo je ispod snimka iz Mostara te naveo da su ga pitali: “Zašto ideš tamo?”, “Zar ne znaš da je tamo jako opasno?”, te “Zabavi se gazeći na minu”

Međutim, njegovi utisci nakon treće posjete našoj zemlji su potpuno suprotni od upozorenja koja je dobivao.

“Nakon što sam posjetio Bosnu i Hercegovinu već 3 puta, sa sigurnošću mogu reći da je to jedna od najbolje čuvanih tajni Evrope. Čak bih čak rekao da je to jedna od najboljih evropskih zemalja za putnike”, poručio je.

Također, pobrojao je i mjesta koja su mu se najviše dopala. Na prvom mjestu je Sarajevo, a kaže kako možda glavni grad nije najljepše mjesto u zemlji, ali je prema njegovom mišljenju najzanimljivije: “Sarajevo je lonac topljenja religija, kultura i arhitekture. Najveći utjecaj na mene ostavila je historija grada, historija 90-ih, kao i mnoge stvari koje su se dešavale ranije”.

“Sarajevo nije najljepše, ali Mostar jeste! Bez sumnje najljepši grad u Bosni i Hercegovini. Ipak nisam skočio s mosta”, našalio se potom.

Treći na listi je vodopad Kravice, za koji kaže da je njegovo omiljeno mjesto u zemlji te napominje da je BiH odlična destinacija za ljubitelje prirode.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI