HomeIzdvojenoNorveški bloger opisao gradove u BiH koristeći po jednu riječ: Je li...

Norveški bloger opisao gradove u BiH koristeći po jednu riječ: Je li odabrao odgovarajuće pojmove?

Mozzy, poznati norveški travel bloger, još jednom je podijelio zanimljive videe o Bosni i Hercegovini, a ovaj put je u dva snimka odlučio gradove u našoj zemlji opisati koristeći samo jednu riječ.

Norveški bloger Mozzy u svojim videima na TikToku često se osvrtao na BiH te dijelio zanimljivosti, a nakon posjete odlučio je na određeni period živjeti u Sarajevu.

Uzevši u obzir da je posjetio i druga mjesta u BiH, na TikToku je podijelio zanimljivi video u kojem navodi kako bi opisao gradove u našoj zemlji koristeći samo jednu riječ.

Počev od glavnog grada, Sarajevo je opisao kao “multikultiralno”, za Kakanj je ipak iskoristio dvije i napisao “bez parkinga”.
Zenica je dobila pridjev “industrijska”, a sinonim za Visoko je norveškom blogeru “piramida”, Mostar je očekivano opisao rječju “most”.

Trebinje je Mozzyju sinonim za “ljepotu”, a Bihać za “prirodu”. Bosansku Krupu bloger je rječju “bajka”, a Sanski Most “vodopadima”, dok je za Gradačac opet iskoristio dvije riječi te naveo “rođenje legendi”.

Brčko je opisao kao “šaroliko”, a Srebrenik “tvrđavom”.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI