HomeVijestiObjavljen konkurs za kreditne poticaje razvoja, poduzetništva i obrta

Objavljen konkurs za kreditne poticaje razvoja, poduzetništva i obrta

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je javni konkurs za odabir korisnika po Programu “Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta” za 2022. godinu.

Predmet Javnog konkursa je prikupljanje prijava za odabir korisnika kreditnih sredstava, iz sredstava koja su na računu namjenskog depozita Vlade Federacije BiH-Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Banka), a radi realizacije Programa “Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta” za 2022. godinu.

“Kreditna sredstva će se plasirati putem Banke, s rokom povrata sredstava na račun Banke do sedam (7) godina, grace periodom do dvije (2) godine, uključenim u rok povrata sredstava i kamatnom stopom od 0,9%”, navedeno je u konkursu.

Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000,00 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u zavisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu male privrede.

Prijave se dostavljaju do 31.03.2022. godine (četvrtak), odnosno prihvataju se prijave koje imaju poštanski pečat najkasnije sa navedenim datumom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI