HomeVijestiOd danas dostupan jedan TAG uređaj u cijeloj BiH

Od danas dostupan jedan TAG uređaj u cijeloj BiH

Jedinstveni sistem elektronske naplate cestarine korištenjem TAG uređaja u cijeloj BiH bit će dostupan od danas, potvrđeno je Feni u JP Autoceste FBiH.

Na teritoriji BiH korisnici će moći prolaziti kroz naplatne rampe, bez zaustavljanja, plaćajući cestarinu beskontaktno korištenjem ličnog TAG uređaja. Oni će plaćati cestarinu na naplatnim rampama na kojima upravljaju Autoceste FBiH, odnosno Autoputevi RS-a uz prethodnu registraciju kod drugog upravitelja i dopunu TAG uređaja/ korisničkog računa.

Rezultat je to Memoranduma o saradnji o uvezivanju sistema elektronske naplate cestarine koji su potpisali JP Autoceste FBiH i Autoputevi RS.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za upravljanje i održavanje Autocesta FBiH Mirko Rogić ranije je izjavio, kako prenose mediji, da će troškovi za korisnike ostati isti jer se radi o TAG-ovima istog tipa, samo što će korisnici imati instalirana dva računa na jednom uređaju TAG-u gdje će jedan biti namijenjen za registraciju prolaza na dijelu FBiH, a drugi na dijelu RS-a, pri čemu će se vršiti automatsko naplaćivanje u korist jednog ili drugog javnog preduzeća.

Rogić je dodao da je u planu proširenje projekta na zemlje regije i to najprije sa Republikom Hrvatskom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI