HomeIzdvojenoOd septembra na ulicama Tuzle pauk vozilo: Uz 150 KM troška dobijate...

Od septembra na ulicama Tuzle pauk vozilo: Uz 150 KM troška dobijate još jednu uplatnicu

Osim postavke ulične I parkovske LED rasvjete Javno komunalno preduzeće “Saobraćaj I komunikacije” Tuzla ovih dana završava parking prostor u blizini Panonskih jezera, tako da će uskoro još 200 parking mjesta biti na raspolaganju posjetiocima u turistima.

“Radovi na izgradnji novog parkinga su u završnoj fazi. Do kraja naredne sedmice će biti asfaltiran i drugi dio tako da ćemo uskoro imati oko 200 novih parking mjesta u gradu u neposrednoj blizini kako Panonskih jezera tako i najvećeg trga u gradu” – kazao je za RTV 7 Nedžad Malikić, direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

Također, od septembra će biti u funkciji i pauk vozilo u punom kapacitetu. Prekršajna kazna koja se plaća Policijskoj upravi Tuzla iznosi 40 KM, cijena premještanja vozila iznosi 150 KM, a sva vozila koja podigne pauk bit će deponovana u krugu Javnog komunalnog preduzeća “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

“Fokus djelovanja rada pauk vozila će biti da budu prohodni protupožarni putevi, saobraćajnice koji koristi Služba Hitne medicinske pomoći Tuzla, mjesta koja su predviđena za invalide odnosno sva mjesta koja ugrožavaju normalno odvijanje saobraćaja. Naše preduzeće sve će aktivnosti sprovoditi u saradnju sa PU Tuzla” – pojasnio je Malikić.


tuzlanski/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI