HomeIzdvojenoOmerović posjetio Univerzitet u Tuzli u povodu početka nove akademske godine

Omerović posjetio Univerzitet u Tuzli u povodu početka nove akademske godine

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetio je rukovodstvo Univerziteta u Tuzli gdje se sastao s prorektorom za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Damirom Zenunovićem i dekanesom Filozofskog fakulteta Nihadom Delibegović Đanić. Tom prilikom posjetili su i grupu studenata sa Odsjeka za psihologiju, u povodu početka nove akademske godine.

Ministar Omerović zaželio je njima, ali i ostalim studentima na Univerzitetu u Tuzli, uspjeh u novoj akademskoj godini te izrazio ponos za rezultate koje ostvaruju.

– Također, čast je kad čujemo za mnogobrojne uspjehe koje na domaćem i međunarodnom planu ostvaruju zaposlenici Univerziteta, naši profesori – kazao je.

Prema riječima prorektora Zenunovića, početak nove akademske godine jučer je obilježen na svakom od fakulteta Univerziteta u Tuzli, a još traje uzbuđenje i kod profesora i brucoša.

– Mi, na Univerzitetu u Tuzli, smo naravno uzbuđeni jer je ovo novi početak novog putovanja s novim studentima i novim izazovima. Nadamo se da će i ova akademska godina biti uspješna, godina za koju Univerzitet ima mnogobrojne planove poput Sajma karijere i početka gradnje kampusa i razne druge projekte u koje, nadamo se, da će biti uključeni i studenti – kazao je dr. sci. Zenunović.

Ministar Omerović naglasio je da će Ministarstvo obrazovanja i nauke TK i dalje, kroz mnogobrojne programe, podržavati Univerzitet posebno program za naučno istraživački rad, ali i programe koji se odnose na studente, među kojima su i stipendije za posebno nadarene studente.

Današnja posjeta resornog ministra Univerzitetu u Tuzli nastavak je dobre saradnje na poboljšanju uslova i kvaliteta te visokoškolske ustanove, saopćeno je iz Vlade TK. 

rtvtk.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI