HomeIzdvojenoOpćina Kladanj dobila prve kilometre regionalnog puta

Općina Kladanj dobila prve kilometre regionalnog puta

Kladanj je bila jedina općina na području Tuzlanskog kantona koja nija imala niti jednog metra regionalne ceste na svojoj površini.

“Put spasa“, tačnije dionica Kladanj-Brateljevići-Milankovići, koja je godinama unazad mjenjala status, početkom ove godine ponovo je proglašena regionalnom cestom.

U projekt su Vlada i Direkcija regionalnih cesta TK do sada uložile 2 miliona KM. Podsjećamo, da je „Put spasa“ historijski značajna putna komunikaciju jer je tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu značila život za sjeveroistočnu Bosnu.

Tako je konačno ostvaren višedecenijski cilj da općina Kladanj dobije prve kilometre regionalnog puta na teritoriji svoje općine.

Regionalni put Kladanj-Brateljevići-Milankovići proteže se na području dvije općine i to Kladanj i Olovo u ukupnoj dužini 21 kilometar a najveći dio ove putne komunikacije nalazi se na području općine Kladanj odnosno 15,4 km.

Kladanj je bila jedina općina na području Tuzlanskog kantona koja nija imala niti jednog metra regionalne ceste na svojoj površini od 331 km2.

tuzlalive.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI