HomeIzdvojenoOsmogodišnje dijete teško povrijeđeno u nesreći kod Živinica

Osmogodišnje dijete teško povrijeđeno u nesreći kod Živinica

Saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali jedno kombi vozilo i putnički automobil dogodila se na raskrsnici kod Benzinske pumpe “Nurkić” na skretanju prema Banovićima.

U utorak 18. jula oko 10,30 sati na raskrsnici magistralnih puteva M-18 i M-17.1, u mjestu Križaljka, grad Živinice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo kojim je upravljao S.J., rođen 1992. godine iz Živinica i putničko motorno vozilo „VW Golf“ kojim je upravljala A.S., rođena 1992. godine iz Sarajeva.

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi saputnik u pmv „VW Golf“, osmogodišnje dijete zadobilo je tešku tjelesnu ozljedu, konstatovanu na Klinici za ortopediju UKC-a Tuzla. Potrebne mjere i radnje preduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Živinice.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 lice zadobilo teške tjelesne povrede (PU/PS Živinice), 5 lica je zadobilo lake tjelesne povrede (PS Živinice – 2 lica, PS Gradačac – 1 lice i PS Srebrenik – 2 lica), dok su 3 lica zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili (PS Kalesija, PS Gradaćac i PS Lukavac).

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI