HomeMagazinOvo je nova pjevačica "Divanhane": Takmičila se u "Zvezdama Granda"

Ovo je nova pjevačica “Divanhane”: Takmičila se u “Zvezdama Granda”

Bosanskohercegovački bend Divanhana nedavno je sve poštovaoce svog rada obradovao novim singlom “Lola” te ujedno i objelodanio da se saradnja s njihovom dugogodišnjom članicom Šejlom Grgić privodi kraju.

-Pjesmu Lola, koji danas dijelimo sa vama, posvećujemo našoj dragoj, voljenoj i cijenjenoj kolegici Šejli Grgić s kojom završavamo profesionalnu saradnju. Naša Šejla će se s Divanhanom, ali i sa svojom sevdah rajom, oprostiti serijom koncerata u komšiluku krajem jula i početkom augusta, tačnije na koncertima u Novom Pazaru, Užicu i Kragujevcu – izjavili su ranije iz benda Divanhana.

S velikom radošću vam predstavljamo našu novu članicu Selmu Droce. Rođena u Hamburgu u Njemačkoj, osnovnu školu, gimnaziju i srednju muzičku školu završava u Mostaru, a diplomski i postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Tokom studija bivša članica ansambla Etnoakademik gdje otkriva iznimnu strast prema tradicionalnoj muzici Bosne i Hercegovine ali i fadu, orijentalnoj muzici i fusionu. Također, uzima učešće na projektu Uvod u pop i jazz uvaženog profesora Sinana Alimanovića, gdje ima priliku učiti o jazz harmoniji i improvizaciji. Dobitnik je priznanja zlatna značka na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Trenutno živi i djeluje na polju muzičke umjetnosti u Mostaru. Selmu poznajemo dugi niz godina, s poštovanjem pratimo njen rad i sve njene uspjehe, vjerujući da će nam se putevi jednog dana sasvim sigurno sresti. Sretni smo što ćemo, zajedno sa našom Selmom, pisati nove note za vas, zajedno pjevati, smijati se, plakati, širiti sevdah onako samo kako mi znamo, širom ovog šarenog dunjaluka. Za svijet pun ljubavi, za srca koja u sevdahu ljube i gore – naveli su.

Divanhana svoju novu sevdah priču započinje učešćem na festivalu Exit u Novom Sadu 07.07. nakon čega slijede koncerti širom naše zemlje, regije i Evrope. Selma Droce je pjevala prateće vokale u bendu “Nodivo”, a ove sezone se takmičila i u “Zvezdama Granda”.

Avaz/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI