HomeMagazinReceptiPiletina punjena sirom i špinatom

Piletina punjena sirom i špinatom

Sastojci:

– 1 paket odmrznutog i ocijeđenog špinata

– 1 šoljica naribanog topivog sira

– 2 kašike nasjeckanog svježeg peršuna

– 2 kašike naribane korice limuna

– 1 kašika bijelog luka u prahu

– 1 kašičica soli

– 1/8 kašičice mljevenog muškatnog oraščića

– 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože

– 1/4 kašičice mljevenog bibera

– 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

– 1 kašika limunovog soka, plus kriške za posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Pomiješajte špinat, sir, peršun, koricu limuna, bijeli luk u prahu, 1/2 kašičice soli i muškatni oraščić u srednjoj posudi dok se smjesa ne sjedini.

Debele komade prsa izrežite samo s jedne strane, posolite i pobiberute pa napunite smjesom te otvoreni kraj zatvorite čačkalicom.

Zagrijte ulje u tavi te pržite punjenu piletinu oko 4 minute sa svake strane, dok ne porumeni. Oprezno je okrećite kako se smjesa ne bi izlila.

Potom prebacite u pleh za pečenje i pecite oko 18 minuta. Servirajte tako što ćete svaki komad poprečno prerezati, kako bi se vidjelo atraktivno punjenje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI