HomeVijestiPočele pripreme Zmajeva za Luksemburg i Portugal, čekaju se još tri igrača

Počele pripreme Zmajeva za Luksemburg i Portugal, čekaju se još tri igrača

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su se okupili danas odradili su u Trening centru FSBiH u Zenici prvi trening i počeli pripreme za mečeve 3. i 4. kola kvalifikacija za EURO 2024. i utakmice sa Portugalom i Luksemburgom.

Svih 19 igrača koji su došli u Zenicu bili su na raspolaganju selektoru Faruku Hadžibegiću i njegovim saradnicima.

Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović večeras nastupaju za svoje klubove u prvenstvu Turske, a Said Hamulić će se Zmajevima priključiti sutra.

Kao što je poznato, kapiten Edin Džeko će u subotu sa Interom nastupiti u finalu Lige evropskih prvaka, te će se on naknadno priključiti pripremama.

U Trening kampu su održane i prve medijske aktivnosti, a novinarima su se obratili trener Mehmed Janjoš i debitanti u „A“ timu Dal Varešanović i Adrian Leon Baršić.

Mehmed Janjoš je prokomentarisao izostanke povrijeđenih igrača Demirovića i Krunića:

„Oni su sigurno jedni od nosioca igre i njihov izostanak će predstavljati hendikep za naš tim. Međutim, povrede su sastavni dio sporta, moramo se prilagoditi tome i naći adekvatne zamjene. Ja vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Žao mi je zbog njih dvojice jer imaju odličnu sezonu iza sebe, a moramo ići dalje i naći najbolja rješenja.“

Osvrnuo se Janjoš i na narednog protivnika:

„Objektivno, Portugal je favorit u ovoj grupi, ali sportski je da se nadamo da ćemo ostvariti dobar rezultat. Kakvi bismo mi bili sportisti ako bismo se unaprijed predali! Naravno da se nećemo tako ponašati i idemo tamo da pokažemo da i mi znamo igrati fudbal, te da učinimo sve da ostvarimo što bolji rezultat. Osim toga, moramo biti spremni i za meč sa Luksemburgom koji nas očekuje poslije i koji nam je jako važan.“

Dal Varešanović je sretan zbog poziva u „A“ tim:

„Svaki igrač sanja da igra za svoju državu. Za te utakmice se živi. Što se tiče Portugala, nadam se da će sve proći dobro po nas. Ako dobijem priliku da igram, biću spreman. Pokazao sam do sada da se znam nositi sa pritiskom i to mi ne predstavlja problem.“

Mladi vezista je još dodao:

„Saigrači su me prihvatili na najbolji način. Mnoge od njih znam od ranije i čast mi je da sam tu uz naš državni tim.“

Adrian Leon Barišić je rekao:

„Kao profesionalni igrač čitav život sanjate o utakmicama kao što je ova protiv Portugala koja je pred nama. Ako mi selektor ukaže priliku ja ću definitivno biti spreman da dam najbolje od sebe. Debitovao sam za U-18 selekciju protiv Crne Gore baš ovdje u Trening centru. Kasnije sam nastupao za U-19 i U-21 selekcije. Za mene nije bilo dileme, ovdje pripadam i sretan sam zbog poziva u „A“ reprezentaciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI