HomeIzdvojenoPorodica ubijene Amre Kahrimanović pozvala građane na novu protestnu šetnju

Porodica ubijene Amre Kahrimanović pozvala građane na novu protestnu šetnju

Članovi porodice mučki ubijene Amre Kahrimanović, brat Nedžad i sin Damir , za subotu u 12 sati najavili su novu i masovniju protestnu šetnju u kojoj će tražiti ostavke odgovornih u MUP-u TK i Upravi policije TK.

– Znali smo da neće dati ostavke jer nemaju morala, ali smo se nadali da će pokazati trunku ljudskosti. Pokazali su kakvi su i da nemaju empatije. Nećemo stati nikada”, rekao je nakon današnje sjednice Skupštine TK Damir Hodžić, sin ubijene Amre.

Protestna šetnja će kao i ona nedjeljna krenuti od mjesta Amrinog ubistva do sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Podsjećamo, Amru Kahrimanović 7. februara u večernjim satima ubio je policijski inspektor Elvis Ćustendil. Iako je u vrijeme počinjenja ubistva bio na godišnjem odmoru, nosio je oružje koje je morao ostaviti na poslu.

U Tuzli je u nedjelju održana protestna šetnja povodom ubistva, tokom koje je porodica ubijene zatražila ostavke ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića i direktora Uprave policije MUP-a TK Dževada Kormana, ali i ostalih koji su odgovorni za propuste unutar MUP-a TK.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI