HomeVijestiŽivinicePotpisani Ugovori za 62 stambene jedinice u novoizgrađenom objektu na području Grada...

Potpisani Ugovori za 62 stambene jedinice u novoizgrađenom objektu na području Grada Živinice

Gradonačelnik Began Muhić potpisao je ugovore za 62 stambene jedinice u novoizgrađenom objektu na području Grada Živinice, koji je izgrađen u okviru Projekta CEB II „Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“.

Izgradnjom višestambenog objekta na području Grada Živinice osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 62 porodice, koje su do sada boravile u kolektivnim centrima i alternativnom smještaju na području Grada.

Svečano obilježavanje završetka radova i useljenje korisnika u novoizgrađeni objekat na području Grada Živinice, odnosno predaja ključeva korisnicima ovih stambenih jedinica, biće upriličeno u četvrtak sljedeće sedmice.

U okviru realizacije Projekta CEB II „Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ pored ovog izgrađenog objekta bit će izgrađena još dva objekta za ove namjene, kako bi sve osobe koje su boravile u kolektivnim centrima i alternativnom smještaju na području Grada Živinice bile smještene u adekvatne stambene jedinice, dostojne za život čovjeka.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI