HomeVijestiKladanjPOTPISANI UGOVORI ZA DODJELU STIPENDIJE UČENICIMA

POTPISANI UGOVORI ZA DODJELU STIPENDIJE UČENICIMA

Jučer je u Kladnju u holu Doma kulture u organizaciji Službe za društvene djelatnosti, opću upravu i poslove BIZ-a upriličeno potpisivanje ugovora sa učenicima koji su putem Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona ostvarili pravo na stipendije.

Sa područja općine Kladanj ove godine pravo na stipendije ostvarila su 43 učenika.

Potpisivanju ugovora sa učenicima prisustvovao je Jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj.

Čestitam vam na dodjeli stipendija i nadam se da će u idućoj godini broj stipendija za učenike sa područja općine Kladanj biti puno veći. Općina Kladanj je već drugu godinu kroz budžet obezbijedila 54 jednokratne stipendije za učenike koji prvi put upisuju prvi razred u Srednjoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj, kao i 25 redovnih stipendija. Također, dobrom i uspješnom saradnjom sa Fondacijom „Hastor“ omogućili smo našim učenicima da i putem Fondacije ostvare pravo na stipendije. Na godišnjem nivou, što putem Općine, Vlade TK i Fondacije „Hastor“, sa područja općine Kladanj oko 150 učenika ostvari pravo na stipendiju. Zahvaljujem se svim koji su doprinijeli da naši učenici dobiju stipendije kako bi njima i njihovim roditeljima olakšali školovanje i dali im podstreka da ostvaruju još bolje rezultate – kazao je načelnik Čavkunović.

Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona za školsku/akademsku 2022./2023. godinu dodjelilo je 898 učeničkih i 718 stipendija za studente sa područja Tuzlanskog kantona.

Kladanj.ba

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI