HomeIzdvojenoPreminula 29-godišnjakinja iz Gračanice nakon poroda

Preminula 29-godišnjakinja iz Gračanice nakon poroda

U Domu zdravlja Lukavac sinoć je preminula E.H. (1995) iz Gračanice zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica.

Jučer je oko 21:15 sati, PS Lukavac obavijestila Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac da je u navedenu zdravstvenu ustanovu sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica dovezena ženska osoba E.H. (1995) iz Gračanice, bez znakova života, kojom prilikom je dežurni ljekar Doma zdravlja Lukavac konstatovao smrt imenovane.

Prema navodima prijave, E.H. su zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, dežurni ljekari bolnice, u pratnji medicinskog osoblja uputili u JZU UKC Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života ih kojih razloga je prevezena u SHMP Doma zdravlja Lukavac gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali na žalost, bezuspješno.

O događaju je upoznat dežurni tužilac KTTK-a, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji OKP PU Lukavac, a sve daljnje radnje, prema uputama tužioca u narednom periodu, preduzimat će istražitelji OKP PU Gračanica.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI