HomeIzdvojenoPretresi u Bijeljini, Zvorniku i Tuzli, uhapšeno šest osoba

Pretresi u Bijeljini, Zvorniku i Tuzli, uhapšeno šest osoba


Provodeći kontinuirane mjere na sprječavanju prekograničnog organiziranog kriminala, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine danas provode operativnu akciju kodnog naziva ”Štek”, u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, tokom koje je uhapšeno šestero državljana BiH.

U okviru akcije ”Štek ”pripadnici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske vrše službene radnje pretresa osoba, stanova, ostalih prostorija i pokretnih stvari na području Tuzle i Zvornika i to na devet lokacija, a zbog postojanja osnova sumnje da su identificirani pripadnici organizirane, kriminalne grupe, koji su u prethodnom razdoblju počinili kaznena djela organiziranog kriminala i to: krijumčarenje ljudi i pranje novca.

Zbog navedenih kaznenih djela uhićeno je  šest osoba, državljana Bosne i Hercegovine. Navedene aktivnosti se poduzimaju pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i naredbama Suda Bosne i Hercegovine, saopćila je Granična policija BiH.


tip/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI