HomeIzdvojenoPretresi u Busovači i Vitezu: Zaplijenjeno pet kilograma spida

Pretresi u Busovači i Vitezu: Zaplijenjeno pet kilograma spida

U nastavku koordiniranih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog dana realizovana je uspješna akcija na području Viteza i Busovače, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Naime, dana 23. decembra, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PU Kiseljak, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretrese na četiri lokacije na području općina Vitez i Busovača. 

Tom prilikom je pronađeno oko 5 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su A. Z. (27) iz Busovače, T. B. (18) iz Busovače, i J. H. (26) iz Viteza.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumljičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

– Važno je napomenuti da je ovo treća akcija u ovoj godini koja je imala za rezultat pronalazak veće količine opojnih droga. U prethodne dvije akcije pronađeno je ukupno oko 22 kg opojne droge Speed. Sa navedenim i sličnim aktivnostima službenici policije će nastaviti i u narednom periodu-navodi se u saopćenju.

Avaz/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI