HomeIzdvojenoPrijevoznik je Air Montenegro: Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH radi na ugovaranju...

Prijevoznik je Air Montenegro: Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH radi na ugovaranju destinacija za letove iz Tuzle

Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) nije izdala dezignaciju aviokompaniji Air Montenegro da može letjeti s Međunarodnog aerodrom Tuzla, ali su krenuli u pregovore sa svim direkcijama država čiji su aerodromi potencijalne destinacije za letove iz Tuzle, saznaje Faktor.

Podsjećamo, Uprava MAT-a i državna crnogorska kompanija Air Montenegro postigli su dogovor o saradnji, ali ništa zvanično nije potpisano, jer se čeka da se otklone administrativne prepreke za realizaciju letova iz Tuzle.

Kako saznajemo, neke zemlje u koje Air Montenegro planira letjeti su dale odobrenje, ali se čekaju još neke da bi krenula prodaja karti.

Podsjećamo, aerodrom u Tuzli hitno treba avioprijevoznika koji će popuniti prazninu ukidanjem baze Wizz Aira, koji će tokom zimskog reda letenja iz Tuzle prevoziti putnike samo za Dortmund, Memmingen i Basel Mulhouse. Wizz Air je svojevremeno iz Tuzle letio na čak 16 destinacija, pa je prostor koji treba popuniti, kada su u pitanju aviolinije iz Tuzle, veoma veliki.

S Air Montenegrom je, kako saznajemo, dogovoreno da jedan aerodrom bazira u Tuzli, a broj destinacija na koje će letjeti ovisit će od toga koliko zemalja će dati odobrenje tokom zimskog reda letenja. piše Faktor.ba.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI