HomeVijestiRadovi na brojnim dionicama puteva u BiH

Radovi na brojnim dionicama puteva u BiH

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima, saopćili su iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška (ulaz i izlaz), Deleuša (izlaz) i Izačić (izlaz) iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI