HomeVijestiŽivinice Realizovana akcija sadnje stabala u parku iza hotela Konjuh

 Realizovana akcija sadnje stabala u parku iza hotela Konjuh

UG “Etihad” Živinice u saradnji sa Crveni križ Živinice i Centar za aktivno zdravo starenje Zlatna dob Živinice, odradilo je akciju sadnje sedam novih stabala u parku iza hotela Konjuh, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša.

Cilj akcije je podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša i kako bi se potaknula akcija za zaštitu prirode.

“Ovu radnu akciju realizirali smo ispred našeg sektora za ekologiju. Ove aktivnosti ćemo nastaviti u što većem broju sa našom omladinom u cilju podizanja svijesti za brigu o okolišu i životnoj sredini.Također se radujemo novim projektima sa našim partnerima” kažu iz UG “Etihad” Živinice.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. juna na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).
Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja našeg okoliša.

ntv.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI