HomeSportSergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH!

Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH!

Kako Sportske.ba ekskluzivno saznaju iz više provjerenih izvora, reprezentacija BiH – dobila je novog selektora! Bit će to Sergej Barbarez – čime će dugogodišnja želja velikog broja navijača BiH konačno biti ispunjena!

Nakon što je Savi Miloševiću istekao ugovor sa krajem marta, nakon analize urađenog, u krovnoj kući bh. fudbala odlučili su ne produžiti ugovor sa Miloševićem, pa je došlo do džentlmenskog razlaza.

U međuvremenu krenulo se u potragu za novim selektorom, a pik je bio samo jedan – Sergej Barbarez, isključivo želja prvog čovjeka saveza, Vice Zeljkovića.

Vico Zeljković odlučio je poslušati glas navijača i poslao je svoje emisare Sergeju Barbarezu. Barabrez će dobiti potpuno odriješene ruke ali i vrijeme za stvaranje jedne nove reprezentacije!

Bit će ovo prvi zvanični trenerski angažman za nekadašnjeg kapitenaBosne i Hercegovine i miljenika velikog broja navijača

Spahić, Ibišević, Bajramović, Hrgović u stručnom štabu!

Ono što bi posebno moglo obradovati navijače jesu imena koja će činiti stručni štab reprezentacije. Naime, prema našim saznanjima u stručnom štabu kao prvi pomoćnici bit će Emir Spahić, Vedad Ibišević, Zlatan Bajramović i Mirko Hrgović. Osim navedenih, govori se o dodatnim imenima u stručnom štabu, navodno su u opticaju dva njemačka trenera kao pomoćnici Sergeja Barbareza.

Papac i Milenković kao skauti saveza!

Reprezentacija BiH će u budućem periodu dobiti i prvi put zvanične skaute koji će imati zadatak da analiziraju potencijalne reprezentativce širom Evrope i svijeta, te da u ime saveza stupaju s njima u kontakt. Prema našim saznanjima, navedeni posao bit će povjere Saši Papcu i Ninoslavu Milenkoviću, nekada uspješnim bh. reprezentativcima.

Vico Zeljković uradio ono što njegovi prethodnici nisu smjeli!

Sergeja Barbareza čekalo se možda i predugo. Mnogi su mišljenja da je popularni „Barba“ šansu zaslužio mnogo ranije. Međutim, iako su mu godinama nezvanično obećavali i uvjeravali da je pitanje dana kada će postati selektor, niko od prijašnjih čelnika saveza nije smogao snage da ispuni najveću želju bh. navijača. No, kako kažu, ko čeka – taj i dočeka.

Vico Zeljković očito je uvidio da je pravo vrijeme za ozbiljnu smjenu generacija ali i selektora koji će novom energijom i snagom povesti novu generaciju, ali ujediniti i navijače te donijeti jedan pozitivni vjetar koji reprezentacijii u ovom momentu treba. Činjenica je da to u ovom trenutku možda upravo može samo jedan čovjek – Sergej Barbarez. I Zeljković je to znao pa oklijevanja nije bilo, sve karte bačene su upravo na Barbareza, nije bilo prava na grešku u koracima i sve se završilo pozitivno. Sergej Barbarez novi je selektor Bosne i Hercegovine!

sportske.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI