HomePutovanjaSilba: Dalmatinska oaza mira i odmora

Silba: Dalmatinska oaza mira i odmora

Rijetko se koji otok u Hrvatskoj može pohvaliti s toliko skrivenih i lijepih priča kao Silba. 

Ovaj dalmatinski otok mjesto je na kojem nećete pronaći automobile, oni su ovdje zabranjeni.

Otok je to kojim vladaju pješaci i gdje ljubav svoj spomenik ima.

Otok Silba površinom zauzima svega 15 kvadratnih kilometara. 

Na najužem dijelu smjestilo se istoimeno i jedino naselje. Površinom mali, otok skriva neke od najljepših plaža na Jadranu, a okružuje ga najčišće i najmodrije more. 

Otok pješaka, kako ga mještani zovu, otok je koji živi svoj život. Prekrasna priroda, bogata povijest i spokoj dovoljan su razlog da mu se vraćate iz godine u godinu.

Silba je prepuna raskošnih dvorova, opasanih visokim zidinama, ali i crkvama. 

Njegovi stanovnici, s obzirom na to da se otok nalazi na plovnom putu, često su se ukrcavali na brodove kao mornari te plovili u daleke zemlje iz kojih su se vraćali s velikim bogatstvima.

Danas se na Silbu stiže iz dva smjera, naravno, ako ne posjedujete svoje plovilo. Iz Zadra i Malog Lošinja dvije su linije koje svakodnevno prevoze putnike u oba smjera. Iako se na otoku nalazi jedno mjesto, a van sezone svega nekoliko stotina stanovnika, ovdje ćete pronaći oko hiljadu kuća od kojih mnoge čine vikendice i apartmani.

S preko 2570 sunčanih sati na godinu, čudesnom klimom i neopisivo tirkiznim morem, Silba je biser u moru koji će vas oduševiti svojom posebnošću i gostoprimstvom. Prekrasne plaže, od kojih su mnoge skrivene u uvalama daleko od očiju znatiželjnika te duboka šuma garancija su da ćete na ovom otoku pronaći svoje mjesto ispod sunca za odmor i opuštanje.

Avat/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI