HomeIzdvojenoSIPA: Pretresi na 11 lokacija, obuhvaćen i TK

SIPA: Pretresi na 11 lokacija, obuhvaćen i TK

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine od danas provode operativnu akciju kodnog naziva „Šljivice“.

” Obavljaju se pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca po naredbama Suda Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz SIPA-e.

U okviru operativne akcije obavljaju se pretresi lica, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičene osobe, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnih djela „Organizovani kriminal“, u vezi s krivičnim djelima „Poreska utaja ili prevara“, „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, „Nedozvoljeno skladištenje robe”, „Nedopuštena trgovina”, i „Pranje novca“ Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

” Pretresima je obuhvaćeno 14 osumnjičenih lica, te su aktivnosti na terenu u toku. Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih lica dok je jedno lice u bjekstvu. Takođe, do sada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela. Budući da je operativna akcija još u toku, javnost će po završetku iste biti obaviještena o detaljima”, stoji u informaciji.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI