HomeSportSjećanje na Ernu Sinanović i Branku Omeragić: Četvrti memorijalni odbojkaški turnir u...

Sjećanje na Ernu Sinanović i Branku Omeragić: Četvrti memorijalni odbojkaški turnir u Gradačcu

U subotu 24.09.2022. u Gradačcu u Gradskoj dvorani, održaće se četvrti memorijalni turnir posvećen dvjema izuzetnim odbojkašicama, reprezentativkama, koje su nosile dres odbojkaške ekipe iz Gradačca, Branki (Ojdanić) Omeragić i Erni Sinanović. 

Branka je svoju karijeru ostvarila prije ovog nesretnog rata, kada je nosila dres reprezentacije nekadašnje države i bila jedna od glavnih nosilaca igre gradačačkog odbojkaškog kluba. Umrla je 17.11.2014. godine u 57. godini u Austriji. 

Erna je bila mnogo mlađa, reprezentativka BiH, izuzetno važna odbojkašica u ekipi Kule iz Gradačca i veoma omiljena kako u klubu, tako i kod svih navijača i ljubitelja sporta u Gradačcu. Tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći 03.01.2018. i napustila nas u 36. godini života. 

Tragedija je kada jednu sredinu tako napusti jedna mlada i draga osoba a za klub je to bio ogroman gubitak. Međutim, klub iz Gradačca nije zaboravio svoje dvije ponajbolje sportašice i evo ovo će biti četvrti memorijalni turnir pod njihovim imenom. I to je jedna paralela između ove dvije sportašice, da su bile ne samo velike odbojkašice nego i izuzetno drage osobe i da su ostavile neizbrisiv trag u odbojkaškom sportu. 

Zato su se sa razlogom Gradačačani odlučili da se bar na ovakav način djelomično oduže ovim divnim sportašicama ali tuga i sjećanje na njih nikada neće iščeznuti. 

Ove godine će na turniru učestvovati ekipe: ŽOK Bosna (Kalesija), ŽOK Lami (Brčko), OK Sloboda (Tuzla) i ekipa domaćina OK Kula – Gradačac. Moramo istaći da se tri prethodne godine turnir nije održavao zbog korone ali da je, na inicijativu sportskog radnika i dugogodišnjeg člana uprave ovog odbojkaškog kluba Jasmina Kikića,odlučeno da se ove godine održi memorijalni turnir. 

Pokrovitelj turnira je Grad Gradačac a medijski sponzor je Radio Gradačac.

Sportske.ba/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI