HomeIzdvojenoSky mafija: Pretresi SIPA-e u Lukavcu i Tuzli, uhapšena jedna osoba zbog...

Sky mafija: Pretresi SIPA-e u Lukavcu i Tuzli, uhapšena jedna osoba zbog pranja narkonovca

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su, u sklopu operativne akcije „Plaza“, na području Lukavca realizovali pretrese na pet lokacija, te pretres sefa u jednoj banci u Tuzli. Tom prilikom pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem toku krivičnog postupka i to mobilni telefoni, gotov novac veće vrijednosti, određena dokumentacija, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Jedno lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom “Pranje novca” iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Operativna akcija se provodi na osnovu provedenih istražnih radnji i prikupljenih dokaza o djelovanju grupe za organizovani kriminal koja je vršila prevoz i distribuciju opojne doge „Kokain“ u velikim količinama iz zemalja Južne Amerike u zemlje Zapadne Evrope i šire, te vršila pranje novca u višemilionskim iznosima stečenog opisanim kriminalnim aktivnostima i čiji pripadnici su tokom izvršenja krivičnih djela komunikaciju ostvarivali putem Sky ecc aplikacije.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Lice lišeno slobode će biti ispitano u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, a o daljem statusu lica odlučit će postupajući tužilac Tužilaštva BiH.  

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI