HomeVijestiSnažno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Pao grad veličine jajeta

Snažno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Pao grad veličine jajeta

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i gradom pogodilo je Sloveniju.

Prvi talas nevremena već je zahvatio veći dio Slovenije, a još jedan jači očekuje se večeras. Građani mogu da očekuju jače grmljavinske oluje, pljuskove i grad, posebno u južnom dijelu. 

Grad veličine jajeta

Nešto poslije deset sati snažno nevrijeme premjestilo se iznad Loškog potoka, a Travnik je pogodio jak grad veličine jajeta.

Meteorološke službe su za danas izdale narandžasto upozorenje za cijelu Sloveniju zbog vremenskih nepogoda.

Podsjetimo, nevrijeme koje je u četvrtak popodne zahvatilo Sloveniju, najviše štete napravilo je u Celju, a narandžasti alarm je i dalje na snazi u cijeloj zemlji, piše “24ur”.

U pojedinim dijelovima Slovenije i dalje je u prekidu snabdijevanje električnom energijom, prenosi TV Slovenija. Kako se navodi, u Celju je pao gušći grad, a orkanski vjetar i pljuskovi najveću štetu nanijeli su u Vojniku.

Vatrogasci intervenisali u više od 40 općina

Vatrogasci su intervenisali u više od 40 općina, a nevrijeme je izazvalo dodatne probleme na putevima između Koruške i Štajerske.

Prema podacima Uprave za zaštitu i spašavanje, nadležni su zbog nevremena od jučer kasno popodne intervenisali u više od 40 općina u Gorenjskom, Štajerskom, Zasavju, Dolenjskom i Posavju.

Najviše su pogođena područja regionalnih centara za informisanje Brežice, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Slovenj Gradec, Novo mesto i Celje, gde je nevrijeme najjače bjesnilo.

U Vojniku nevrijeme je uništilo više od 50 krovova kuća, prijavljen je veliki broj oborenih stabala, a pokrenulo se i klizište koje je oštetilo jedan stambeni objekat.

AVAZ/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI