HomeIzdvojenoSnijeg i poledica prave probleme na brojnim dionicama: Na Romaniji obustavljen saobraćaj...

Snijeg i poledica prave probleme na brojnim dionicama: Na Romaniji obustavljen saobraćaj za teretna vozila

Iako su sniježne padavine oslabile ili prestale na dionicama u višim predjelima upozorava se na ugažen snijeg i poledicu. Izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar). Na ovim dionicama za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. 

U nižim predjelima centralnih i istočnih krajeva kolovoz je zasniježen ili mokar, a u južnim krajevima mjestimično vlažan ili mokar. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz. Upozorava se i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetuje se i maksimalno oprezna vožnja i napominju se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog zimskih uslova vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI