HomeIzdvojenoSponzori i učesnici „Sajma šljive“ u Gradačcu gradačačkog sajma obezbijedili donaciju za...

Sponzori i učesnici „Sajma šljive“ u Gradačcu gradačačkog sajma obezbijedili donaciju za Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alić I direktor Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive“ Gradačac  Ensar Mešanović posjetili su Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.  Uručili su donaciju vrijednu nekoliko hiljada maraka.

Sponzori i učesnici gradačačkog sajma obezbijedili su donaciju za Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.  Uglavnom su to prehrambeni proizvodi. Prilikom posjete, predstavnici  Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK i Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive“ Gradačac, razgovarali su s uposlenicima o funkcionisanju Doma za djecu bez roditeljskog staranja.   Zahvaljujući donatorima i Vladi TK koja redovno izdvaja finansijska sredstva za rad Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, štićenicima je obezbijeđeno najosnovnije za život. U Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla u školskom i bebi odjeljenju trenutno boravi 70 štićenika.

RTVTK/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI