HomeVijestiSredstva za 25 osoba: Objavljen poziv za nezaposlene mlade iz TK

Sredstva za 25 osoba: Objavljen poziv za nezaposlene mlade iz TK

Objavljen je poziv za nezaposlene mlade ljude sa područja Tuzle, Lukavca i Živinica, za učešće u programu obuke Sve na jednom mjestu (One stop shop).

Sve na jednom mjestu metodologija predstavlja inovativan vid obuke mladih osoba, jer omogućava kompletan i sveobuhvatan set edukacija i stručne savjetodavne i mentorske podrške na jednom mjestu, s ciljem sticanja ili unapređenja vještina i znanja neophodnih pri zapošljavanju.

U okviru projekta bit će odabrano 25 stipendista i stipendistkinja koji će usvojiti vještine neophodne za uspjeh na savremenom tržištu rada.

Učešće na obuci je besplatno.

Projekat „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ je program koji Centar za omladinski rad (Srbija) provodi u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih  – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom Tuzlanske Zajednice (Bosna i Hercegovina) u 6 općina prekograničnog regiona Republika Srbija i Bosna i Hercegovina.

Projekat je finansiran od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, kontakt osoba je Stela Dukić ([email protected]).

U nadi da ćete prepoznati vrijednost ovih informacija i objaviti poziv u Vašem mediju, kako bi došao do što većeg broja nezaposlenih mladih ljudi, unaprijed se zahvaljujem.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI