HomeIzdvojenoŠtamparije u BiH ne žele štampati glasačke listiće za lokalne izbore

Štamparije u BiH ne žele štampati glasačke listiće za lokalne izbore

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) bila je prisiljena poništiti javni poziv za štampanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore, budući da nijedna od 20 štamparija koje su preuzele tendersku dokumentaciju nije pokazala interes za posao vrijedan oko milion i po maraka, izvještava BHRT.

CIK BiH navodi da, iako za sada nema ugroženih rokova, situacija bi se mogla zakomplicirati ukoliko bi i naredni javni poziv bio neuspešan. Prvi manji kontingent listića za birače iz inostranstva treba biti odštampan do 16. augusta, dok preostali glasački listići trebaju biti spremni do 30. augusta. Komisija planira donijeti odluku o ponovnom postupku nabavke ovih usluga i o tome će pravovremeno obavijestiti javnost.

Predstavnici štamparija koje su prethodnih godina obavljale ovaj posao izjavili su za BHT1 da predviđeni budžet nije dovoljan za realizaciju potrebnog posla.

Zanimljivo je da je u prethodnim godinama za štampanje listića za lokalne izbore bilo dovoljno oko 750.000 maraka, što je upola manje od ovogodišnje sume.

bhrt/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI