HomeMagazinSteven Seagal Putinovim saradnicima poručio: Volim vas sve, zajedno smo u dobru...

Steven Seagal Putinovim saradnicima poručio: Volim vas sve, zajedno smo u dobru i zlu

Steven Seagal je ponovio svoju podršku Vladimiru Putinu i njegovim saveznicima na zabavi u Moskvi povodom njegovog 70. rođendana te je poručio da ih voli, kao i da stoje zajedno u dobru i zlu.

Zvijezda holivudskih akcionih filmova prisustvovao je večeri održanoj u njegovu čast u jednom restoranu u Moskvi u nedjelju 10. aprila.

Prema The Timesu, saveznici prisutni na događaju bili su ruski državni TV voditelj Vladimir Soljevjev i ruska novinarka Margarita Simonyan, a oboje su na listi sankcija EU zbog invazije na Ukrajinu.

Na snimku koji je kružio na Twitteru, Seagal, koji je ranije nazvao Putina “jednim od najvećih svjetskih lidera, ako ne i najvećim živućim svjetskim liderom”, može se vidjeti kako sve u prostoriji naziva “svojom porodicom i prijateljima”.

Dodao je na engleskom uz prevodioca pored sebe: “Volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i zlu”.

Seagalove pohvale Putinu dolaze kada ruska invazija na Ukrajinu ulazi u šestu sedmicu. Glumac je u martu rekao za Fox News Digital da na Rusiju i Ukrajinu gleda kao na jednu porodicu.

“Većina nas ima prijatelje i porodicu u Rusiji i Ukrajini”, rekao je tada, “Ja na obje zemlje gledam kao na jednu porodicu i zaista vjerujem da vanjski subjekt troši ogromne sume novca na propagandu kako bi isprovocirao dvije zemlje da budu u međusobnom sukobu.”

“Moje molitve su da obje zemlje dođu do pozitivnog, mirnog rješenja u kojem možemo živjeti i napredovati zajedno u miru”, dodao je Seagal.

Rusija je 2018. imenovala glumca za specijalnog izaslanika za poboljšanje veza sa SAD.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da je Seagalova odgovornost “olakšavanje odnosa između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država na humanitarnom polju, uključujući saradnju u kulturi, umjetnosti, javnoj i omladinskoj razmjeni”.

Kada je Seagal dobio rusko državljanstvo 2017. godine, Ukrajina mu je zabranila ulazak u zemlju, jer su borbe između ruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga eskalirale u istočnoj Ukrajini.

Klix / AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI