HomeSportTarevo: U maju turnir “Dani šehida Tareva”

Tarevo: U maju turnir “Dani šehida Tareva”

U toku agresije na Bosnu i Hercegovinu na branik su stali i mještani kaldanjskog naselja Tarevo. Njih 12 svoje živote položilo je za slobodu i nezavisnost naše zemlje. Kako bi im odali počast i zahvalnost nekoliko mladih momaka iz pomenutog naselja 2022. godine odlučilo se na organizaciju turnira. Ustrajni u svojoj odluci bili su i 2023. godine a treći po redu memorijalni turnir održat će se 4. maja 2024. godine na sportskom poligonu OŠ “Stupari” sa početkom u 10:00 sati. I ove godine utakmicu će odigrati i veterani.

Organizatori ističu da ove godine imaju još veću podršku onih koji su prepoznali vrijednost organizacije pomenutog sportskog događaja pa je i nagradni font povećan. Isto tako, organizatori su dobili podršku drugih nogometnih klubova koji su poklonili svoje potpisane dresove.

” Ova priča ide u jednom lijepom smjeru i drago nam je da je tako. Mi ćemo se potruditi i narednih godina da organizujemo turnir. Zahvaljujemo se svima koji su nam vjetar u leđa. Prethodnih godina turniri su zaista opravdali naš cilj. Drago nam je da su ekipe bile zadovoljne i da se ponovo prijavljuju na turnir” dodaju organizatori.

Prijave za turnir još su u toku.

ntv.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI