HomeIzdvojenoTulumović: Nije tačno da onkološki pacijenti u TK-u umiru čekajući zračenje

Tulumović: Nije tačno da onkološki pacijenti u TK-u umiru čekajući zračenje

“Nisu tačne informacije da pacijenti u Tuzli umiru čekajući zračenje. Dok čekamo nabavku novog aparata potpisali smo ugovore s Kliničkim centrima u Sarajevu, Zenici i Mostaru, koji našima pacijentima pružaju taj vid usluge”, rekao je ovo za Federalnu televiziju Denijal Tulumović, vršilac dužnosti direktora UKC-a Tuzla.

Inače, još prošle godine, Vlada Tuzlanskog kantona je izdvojila više od osam miliona maraka za nabavku linearnog akceleratora, potrebnog za liječenje onkoloških pacijenata u UKC-u Tuzla. Od tada do danas traju tenderske procedure. Spomenuti aparat još nije nabavljen, s obzirom na to da njegovu nabavku usporavaju žalbe ponuđača, konkretno, advokatskih kancelarija iz Sarajeva.

Za to vrijeme, pacijenti s područja Tuzlanskog kantona na radioterapiju i liječenje već mjesecima odlaze u druge kliničke centre u našoj zemlji.

“Ovdje moram da kažem jednu tešku stvar. I sam sam bio pacijent koji je imao potrebu za raditerapijom. Tada to nije bilo u našem Kliničkom centru, ja sam to morao raditi u Sarajevu i znam sve probleme s kojima se pacijenti susreću. Stoga mi je posebna težina i odgovornost što ovaj problem pokušavam da razriješim“, rekao je Tulumović.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI