HomeIzdvojeno Turistima kod vodopada Kravica ukraden kamper vrijedan 80.000 eura, policija ga pronašla...

 Turistima kod vodopada Kravica ukraden kamper vrijedan 80.000 eura, policija ga pronašla u Tuzli

Kamper koji je ukraden belgijskim državljanima kod vodopada Kravica u Ljubuškom pronađen je u tuzlanskom naselju Simin Han.

Walter Van den Heuvel i Roos De Maeyer su uživali u putovanju Evropom dok nisu doživjeli neugodno iskustvo kada su posjetili vodopad Kravice u našoj zemlji.

Kamper su ostavili na parkingu te otišli u obilazak vodopada. Kada su se dva sata kasnije vratili, kampera više nije bilo uprkos tome jer je bio ostavljen na sigurnom parkingu.

Kada su pregledali snimke kamera, uočili su lopove koji su ga ukrali deset minuta nakon što su napustili parking. Na videu su uočili dvije žene i muškarca, ali dalja idenfikacija nije bila moguća.

U vozilu im je ostala plivačka oprema, mobiteli, novčanici.

“Sada sjedimo u plivačkoj opremi i nemamo više ništa”, rekao je Ross nakon krađe. Napomenuo je da je kamper bio potpuno nov te da su ga platili oko 80.000 eura.

“Vozilo je pokriveno osiguranjem, ali sadržaj nije. Šteta što nam se to dogodilo”, dodao je on.

Ipak, kamper je pronađen, na njihovu sreću.

Bila raspisana centralna potjernica

Prema informacijama tuzlanske policije, jučer u 14:30 sati se dežurnoj službi policijske stanice Istok obratio policijski službenik ove stanice te je rekao kako raspolaže informacijama da se na jednoj lokaciji u naselju Simin Han nalazi kamper stranih registarskih oznaka.

Naveo je da se najvjerovatnije radi o vozilu koje je otuđeno.

Policajci su u ulici Zlatnih ljiljana do broja 13 pronašli kamper VW Crafter, tačnije vozilo vlasništva državljanina Belgije koje je otuđeno 25. maja.

tip.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI