HomeIzdvojenoTuzla: Oduzeta velika količina cigareta i duhana

Tuzla: Oduzeta velika količina cigareta i duhana

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje iz RC Tuzla u operativnoj akciji kodnog naziva „ZMAJ II“ privremeno su oduzeli 7 049 paklica različitih cigareta koje nisu na zakonom propisani način obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje, potom 58 kg sitno rezanog duvana bez akciznih markica i vagu za duvan.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od oko  58.000,00 KM.

” U skladu sa uputstvima Tužilaštva BiH i Suda BiH ovlaštena službena lica UIO izvršili su identifikovanje lica koja se bave nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda kao i lociranje objekta kojeg ista koriste za skladištenje neobilježenih akciznih proizvoda. Tom prilikom izvršen je pretres putničkih motornih vozila, lociranih stambenih objekata i pomoćnih objekata. Protiv počinilaca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom”, navodi se u saopštenju Uprave za indirektno oporezivanje.

Uprava za indirektno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI