HomeVremenska prognozaU BiH umjereno do pretežno oblačno, padavine moguće u poslijepodnevnim satima

U BiH umjereno do pretežno oblačno, padavine moguće u poslijepodnevnim satima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. U poslijepodnevnim satima slabih lokalnih pljuskova može biti i na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

Trodnevna prognoza

U subotu 23.3.2024. u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada koje će donijeti padavine se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U nedjelju 24.3.2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro uz kišu i pljuskove. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno i sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar će postepeno mijenjati smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni.

Biometerološka prognoza

Opšta slika će, uz povremeno izraženiju naoblaku, biti djelimično lošija u Bosni. U Hercegovini, osobito na krajnjem jugu, ugodnije, sa više vedrine. Toplije jutro u cijeloj zemlji, u odnosu na protekli period i umjereni porast temperatura u nastavku dana, povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput promjene raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI