HomeTuzlanski kantonU planu izgradnja javne garaže u krugu UKC Tuzla

U planu izgradnja javne garaže u krugu UKC Tuzla

Svi koji su barem jednom posjetili UKC Tuzla znaju koliko je teško pronaći parking u blizini. Ovaj dugogodišnji problem, trebao bi biti riješen krajem godine. Naime, Javno preduzeće Saobraćaj i komunikacije najavilo je izgradnju prve javne parking garaže u krugu Kliničkog centra.

Uprkos izgradnji 250 novih parking mjesta, pronaći parking u Tuzli i dalje je teško naročito na onim lukacijama kojima cirkliše veliki broj ljudi. Žarište je oko Kliničkog centra, kojeg dnevno posjeti više hiljada pacijenata. Izgradnja javne višespratne garaže riješila bi ovaj problem, a njenu izgradnju najavili su iz JKP preduzeća Saobraćaj i komunikacije.

„To će biti javna garaža, koju će moći koristiti svi uposlenici ali i ljudi, pacijenti koji dolaze na Klinički centar. To će biti jedna savremena, nova garaža, i to će biti jedan jako bitan projekat, kako za grad, tako i za klinički centar.“ rekao je Nedžad Malikić, direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije”

Radi se o višemilionskom projektu, za kojeg su finansije izdvojene preko kreditnih sredstava. Idejno rješenje je već izrađeno, a formiran je i radni tim u kojem se nalaze predstavnici Kliničkog centra, Grada Tuzla i Saobraćaja i komunikacija. Trenutno se radi na pribavljanju neophodnih saglasnosti i dokumentacija.

Gužve oko kliničkog centra su svakodnevne, a krajem ove godine planiran je i početak radova na četverospratnoj garaži, sa ukupno 450 parking mjesta namjenjenih svim uposlenicima ali i pacijentima kliničkog centra. Osim toga, planirana je i rekonstrukcija saobraćajnica oko kliničkog centra, što će dodatno olakšati pristup ovoj ustanovi.

„ Ja sam često ovdje, supruga dovozim na kontrolu i često imamo problema nemamo gdje parkirat auto, ali eto danas sam imala sreće da sam imala parking“

„Pa to je dobra ideja, jer kada dođeš, da imaš gdje parkirati auto, jer ako ostavimo na ulici, odmah nam pišu kazne. To je prava investicija“

„Pa mislim da je svakako dobra stvar, za ljude koji ovdje dolaze svaki dan, kojima je teško pronaći parking“ kazali su građani.

Osim ovog projekta, planirana je i izgradnja dodatnih 150 parking mjesta na prostoru cijele Tuzle, a u budućnosti planirana je i izgradnja još nekoliko ovakvih garaža.

rtvslon/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI