HomeIzdvojenoU ponedjeljak javni pozivi za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja

U ponedjeljak javni pozivi za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja

Federalni zavod za zapošljavanje u ponedjeljak, 18.3.2024. godine objavit će javni poziv za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja u 2024. godini. Poziv će biti otvoren na web portalu Federalnog zavoda www.fzzz.ba 18., 19. i 20.3., dok će mogućnost za apliciranje na javni poziv za samozapošljavanje biti otvorena 20., 21. i 22.3.2024. godine. Svi javni pozivi bit će objavljeni u terminu od 8 do 16 sati, za sve kantone.

Programi su namijenjeni poslodavcima koji uredno izmiruju poreze i doprinose i nezaposlenim osobama koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje, bez obzira na dob, pol i zanimanje, a sve u cilju zapošljavanja osjetljivih kategorija, podizanja motivacije nezaposlenih i sprečavanja dugoročne nezaposlenosti.

U ovu svrhu za ovu godinu, za Tuzlanski kanton, izdvojeno je nešto više od 8,4 miliona KM za zapošljavanje i nešto više od 2,9 miliona KM za pokretanje samostalne djelatnosti. Zapošljavanja su uglavnom na period od 6 ili 12 mjeseci u zavisnosti od stručne spreme, a mjesečni iznos po osobi kretat će se između 600 i 750 KM u zavisnosti od programske mjere.

Poslodavci i nezaposlene osobe koje planiraju aplicirati na navedene Programe potrebno je da budu registrovani na web portalu Federalnog zavoda, a što je bilo obavezno da učine do 8.3.2024. godine o čemu su i bili ranije obaviješteni. Sve detaljnije informacije se nalaze na web stranici Zavoda www.fzzz.ba.

Kroz programe Federalnog zavoda, u prošloj godini, na području Tuzlanskog kantona zaposleno je preko 1700 osoba, od čega je oko 300 samostalnih biznisa.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI