HomeIzdvojenoU povodu Dana državnosti BiH pokrenuta kampanja “Okrenimo zastavu ispravno”

U povodu Dana državnosti BiH pokrenuta kampanja “Okrenimo zastavu ispravno”

Kako je 25. novembar najbitniji datum u historiji naše države, tako se na taj dan posebno ističu državne zastave. Imajući u vidu da se iz raznih razloga državna zastava Bosne i Hercegovine pogrešno, odnosno naopako ističe, pokrenuta je kampanju za ispravno okretanje zastave pod nazivom “Okreni zastavu ispravno”.

“ Nama je bila intencija da prije 25. lansiramo kampanju da okrenemo zastavu kako treba. Svi oni koji vole državu a mi smi volimo svoju državu, držimo do svoje zastave, do svog grba tako da smo lansirali tu akciju gdje smo objasnili na koji način se okreće zastava i kako bi u svim položajima zastava trebala da se postavi”, rekao je za RTV Slon Selmir Šljivić, inicijator kampanje “Okreni zastavu ispravno”

Pokretači kampanje kažu da problem s isticanjem zastave naše zemlje traje godinama, a da se to u nekim državama smatra uvredljivim.

“Mislim da smo u tome uspjeli i jer nas je dosta kontaktiralo i tražilo određene smjernice, a tamo gdje smo objavili svi su mogli vidjeti kako se pravilno kača odnosno postavlja zastava”, navodi Šljivić.

rtvslon/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI