HomeVijestiŽiviniceU toku izgradnja kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Litve

U toku izgradnja kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Litve

Gradonačelnik Began Muhić, sa saradnicima, obišao je radove na izgradnji kanlizacione mreže u Mjesnoj zajednici Litve.

Naime, u toku je izvođenje radova na izgradnji kanalizacione mreže na dvije dionice u Mjesnoj zajednici Litve. Cilj projekta je spajanje novih domaćinstava na javnu kanalizacionu mrežu i umrežavanje kompletne kanalizacione mreže na ovom području koja će biti spojena prečistač otpadnih voda.

Finansijska vrijednost radova ovog infrastrukturnog projekta iznosi oko 50.000,00 KM, a radove izvoedi firma „Termovent d.o.o“ Živinice.

„Zadovoljstvo nam je da privodimo kraju projekat izgradnje kanalizacione mreže u MZ Litve i da će ova Mjesna zajednica po pitanju kanalizacije biti jedna od najuređenijih prigradskih mjesnih zajendica u našem Gradu. Mi uporedo radimo idejno rješenje uređenja kanalizacione mreže za cijelo područje Grada Živinice koje će se raditi po fazama. Ukupna investicija sekundarne mreže sa prečistačima je oko 32 miliona KM. To će nam stvoriti pretpostavku da u saradnji sa međunarodnim fondovima EU, sa kojima Grad Živinice ima zaista dobru saradnju, budemo prvi grad u Bosni i Hecegovini koji će imati u potpunosti uređenu sekundarnu kanalizacijonu mrežu za područje cijelog Grada, sa svim prečistačima upojenim na glavni prečistač otpadnih voda Živinicama. Time ćemo spriječiti da sve otpadne vode koje su do sada išle u rijeku Oskovu idu na postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda.

Pored izgradnje kanalizacione mreže pristupit će se i rješavanju problema zgrade za rad Mjesne zajednice Litve.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI