HomeVijestiU Tuzli novi protesti nakon ubistva Amre Kahrimanović: “Ubili su je našim...

U Tuzli novi protesti nakon ubistva Amre Kahrimanović: “Ubili su je našim parama, mi smo kupili taj pištolj”

U Tuzli će danas biti organizovan novi protest – mirna šetnja, a nakon ubistva Amre Kahrimanović koju je usmrtio policijski službenik Uprave policije MUP-a TK.

Amrin brat, Nedžad Kahrimanović pozvao je sugrađane da mu se pridruže.

“Mi smo u četvrtak vidjeli kako su se oni dogovorili, da neko ne dođe, da neko ne glasa. Molim vas Tuzlo, izađite u što većem broju. Samo tako će razumjeti da moraju otići. Kompletna BiH sutra treba da izađe u 12 sati i da stane. Ovo se ne radi samo o Tuzli nego o cijeloj BiH. Ubili su Amru našim parama, mi smo kupili taj pištolj. BiH je kupila taj pištolj”, rekao je u rpogramu N1. >>Opširnije

U četvrtak je održana vanredna sjednica Skupštine TK. Usvojeno je osam zaključaka, među kojima su i zahtjevi za  ostavke ministra unutrašnjih poslova TK te članova Nezavisnog odbora.

Amrin sin Damir, rekao je u programu N1 kako Vlada TK ne pokazuje empatiju. Naglasio je kako mu je  jako teško i bolno nastaviti govoriti o ovoj temi.

“Ja nisam dobro. Ja patim. Ne mogu svoju majku u miru da oplačem. Ja ne spavam od te kobne noći, na tabletama sam. Srce mi je slomljeno. On mi je uništio porodicu i moje snove. Smatram da treba da dobije maksimalnu zatvorsku kaznu. Istrajat ćemo u ovoj borbi – ja radim ovo samo zbog svoje majke. Ja ovu snagu i dostojanstvo imam samo zbog nje. Borićemo se i za Nizamu, i za sve žrtve”, poručio je Amrin sin Damir.

Protesti počinju u 12 sati. Mirna šetnja će biti organizovana od tržnog centra u kojem je Amra ubijena do MUP-a TK.

N1/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI